Stevia: sladkor prihodnosti Jul05

Tags

Related Posts

Share This

Stevia: sladkor prihodnosti

Razglasov, govora in pisanja o tem, kako zelo nezdrav je beli sladkor, je vedno več. Vedno več je tudi govora o tem, da je sladkor ubijalec števila ena na svetu, saj je tako škodljiv in če si boste vzeli enkrat nekaj časa, boste zagotovo ugotovili, da je to še kako zelo res. Ampak kaj, ko ne morete brez sladkorja, kajne?

Pravzaprav ljudje povsem napačno razmišljamo, ne da ne moremo brez sladkorja, ampak ne moremo brez sladkega, kar pa je res. Seveda se danes dobijo številna nadomestila za sladkor, ampak nikar ne posegajte po čem umetnem, stevia je prava izbira za vas. Glede na njene lastnosti, marsikdo pravi, da je stevia sladkor prihodnosti, saj ne le, da je sladka, je celo zdravilna.

Stevia je še bolj sladka od navadnega sladkorja, tako da boste lahko še naprej uživali v slaščicah

Kar se tiče uporabe stevie, je stevia vsekakor povsem enostavna za uporabo. Lahko jo namreč uporabljate na povsem enak način kot  navadni sladkor, kar pomeni, da lahko stevia doma povsem zasede mesto, ki ga ima trenutno navadni beli sladkor.

Že res, da ima stevia polet sladkega okusa tudi nekaj grenčine, ki je boste več čutili pri slabi kakovosti stevie, ampak prej ali slej se boste navadili tega okusa, ki ga ima stevia. V kolikor pa vam stevia nikakor ne bo všeč, pa stevia danes ni edino nadomestilo belemu sladkorju. Tako imate na primer na voljo eritritol in sukrin, njuna edina slabost pa je ta, da sta manj sladka od sladkorja, kar pomeni, da ju boste morali porabiti več, kar pa je tudi dražje in se lahko na denarnici tudi pozna.

Stevia pa je bolj sladka, kar pomeni, da je boste tudi porabili bolj malo in da boste tudi ceneje prišli skozi kot z omenjenima dvema izdelkoma, ki sta glede sestave precej podobna kot je stevia.