Kako znižati cenik računovodskih storitev? Feb09

Tags

Related Posts

Share This

Kako znižati cenik računovodskih storitev?

Računovodstvo je storitev, ki jo večina podjetnikov potrebuje, saj je to vseeno področje, ki zahteva kar nekaj znanja in predvsem sprotnega izobraževanja in spremljanja zakonov. Zato se vsekakor splača računovodstvo poiskati in najeti njegove storitve, potem, ko je pa več zaposlenih, pa je smiselno morebiti računovodjo tudi interno zaposliti. A ker je predvsem na začetku poslovanja vsak strošek preveč, je vsekakor smiselno pogledati, kako lahko dosegli ugoden cenik računovodskih storitev, da stroški ne bi bili tako visoki. V določenih računovodskih servisih uporabljajo prosto dostopne računovodske programe, ki so čisto enostavni za uporabo, uporabljajo jih lahko tudi podjetniki, računovodja pa iz programa pobere tiste podatke, ki jih je podjetnik vnesel.

Če uporabljate Pantheon imate ugoden cenik računovodskih storitev

Pantheon je eden od tovrstnih računovodskih programov, za katerega je treba plačevati nek določen mesečni pavšal. Višina je odvisna od tega, kakšne pravice imate v programu. Če uporabljate Pantheon, vam bodo tako na primer v podjetju Moje računovodstvo cenik računovodskih storitev znižali za kar dobršen znesek, saj vi račune, predračune, obračune potnih nalogov, zalogo in ostalo vpisujete sami, preko programa sami vse uredite, računovodstvo pa vse dokumente le označi kot knjižene in jih shrani v prave konte. Na ta račun ima računovodstvo seveda veliko manj dela in zato je tudi ugoden cenik računovodskih storitev lahko toliko bolj. Hkrati je tudi delo računovodstva toliko bolj zanesljivo, saj ni nepotrebnega prepisovanja.

Kaj pa popusti na drugačen način?

Kakšni posebni popusti so seveda tudi možni pri določenih računovodstvih, vendar če vam računovodja kar tako lahko ponudi popust in je ta visok, potem vam je lahko to jasen znak, da nekaj ni v redu. Nikakor ni dobro, da lahko računovodja svoj cenik računovodskih storitev kar zniža, ne da bi vi naredili kaj na tem, da se njemu lahko delo zmanjša. Marsikje boste sicer lahko dobili prvo leto nekaj popusta, vendar z drugim letom skupnega sodelovanja praviloma cenik računovodskih storitev postane višji.