Otroški vozički in prva oprema za otroka Okt19

Tags

Related Posts

Share This

Otroški vozički in prva oprema za otroka

Pripravljamo se na porod. Zanimivo pa je, da je običajno otroška sobica že nared in pripravljena za sprejem novega člana. V njej so že prve igrače, prve obleke, posteljica in druge reči, ki jih dojenček potrebuje vsaj v prvih dneh življenja. Nekje pa je spravljen tudi otroški voziček. Super, ker vemo, da so otroški vozički del prve opreme za našega malčka.

Ne glede na težavnost in boleč porod, se starši neizmerno veselijo novorojencu. Domov ga prinesejo z veliko pričakovanja in sreče in odtlej spremljajo vsak njegov gib, potem pa tudi korak. Oprema za otroka pa se prilagaja glede na njegove potrebe, ki pa so pogojene z njegovo starostjo. In enako so tudi vozički, ki so običajno tako narejeni, da nam v prvih dneh nudijo udobno in mehko košaro, v kateri naš dojenček počiva in spi, kasneje, ko pa že sam sedi, pa udoben stol, v katerem ga peljemo, on pa opazuje svet in okolico.

Prva oprema za dojenčka je po naši presoji, kajti tako kot se razlikujejo otroci, se tudi starši in bo za nekoga nekaj nujno potrebno, medtem ko pa za nekoga drugega sploh nepotrebno. In zato je dobro, da se pred nakupom odločimo na podlagi izkušenj in mnenj, pa seveda upoštevamo tudi svoje želje in potrebe. Navsezadnje je vse namenjeno našemu novorojencu katerega nestrpno pričakujemo in četudi bo kdo mnenja, da pretiravamo in kupujemo ogromno opreme, se nam ne bo zdelo in bomo želeli, da jo ima. So pa tudi takšne stvari, seveda, ki pa so potrebne. Recimo vozički, če le želimo sebi olajšati vsak dan in tudi pomagati svojemu otroku do kakovostno preživetega dneva na sprehodu ali kje drugje zunaj.

Ugotavljamo, da so otroški vozički dejansko med prvo opremo za otroka in pri nakupu tega sploh ne bomo razmišljali ali odlašali.