Mozaik ploščice krasijo razne prostore Mar20

Tags

Related Posts

Share This

Mozaik ploščice krasijo razne prostore

Lastnik doma se lahko odloči, da svoj dom okrasi čisto po svojem okusu in tako se bo v svojem domu počutil res udobno, hkrati pa bo zelo očitno, čigav dom je to. Vsak je lahko oblikovalec svojega doma, s čimer se strinjajo številni ponudniki pohištva, ploščic, stenskih barv in vsega, kar je povezano z urejanjem doma. Vrednote in okusi se razvijajo, z njimi vred izdelki za dom, ki jih izdelujejo proizvajalci izdelkov za dom, med katere spadajo tudi izdelovalci keramičnih ploščic in mozaikov, še posebej mozaik ploščice pa zagotovo dodajo dodatno vrednost in lepoto domu.

Mozaik ploščice v kopalnici ali kuhinji

Po navadi večina ljudi opremi svojo kopalnico in del kuhinje s stenskimi ploščicami. Glavna naloga teh je zaščita sten, saj tako v kuhinji kot kopalnici lahko pride na stene večja količina vode, v kuhinji pa tudi olje, napitki, omake in preostalo. Dandanes glavna nalogam ki ga imajo mozaik ploščice in druge stenske ploščice še ostaja, vendar je postal pomemben še drug vidik, in sicer vidik privlačnosti. Ljudje ne izbirajo ploščic le zaradi koristnosti, a zato da polepšajo prostor. Pri tem je pomembno, da so mozaik ploščice na voljo v več barvah in vzorcih. Razlog za to je ta, da se morajo ujemati z barvo in vzorcem pohištva in sten.

Mozaik ploščice so v različnih oblikah

Ni treba, da mozaik ploščice prekrivajo celotno površino kopalnice ali kakšne stenske površine. Mozaične ploščice lahko pokrivajo le delček površine. Takšno okraševanje prostora je namenjeno temu, da prostor poživi ali poudari kak del, ki ga lastnik doma želi poudariti. Niso pa vse mozaik ploščice kvadrataste oblike. Določene mozaične ploščice so lahko tudi trikotnih oblik. Pomembno je, da mozaik ploščice kot celota tvorijo nekakšno sliko, okras. Mozaik je namreč slika iz ploščic različnih oblik in v različnih barvnih odtenkih. Včasih določene barve na papirju ne gredo skupaj, ko pa sestavljajo mozaik, lahko skupaj s preostalimi okrasi tvorijo prelepo okrašen prostor.