Klasična masaža ali masažna terapija? Maj28

Tags

Related Posts

Share This

Klasična masaža ali masažna terapija?

Pri obisku masažnega salona smo takoj soočeni z nekaterimi odločitvami, ki seveda bistveno vplivajo na to, kakšne izkušnje bomo deležni od masažnih mojstrov. Na izbiro imamo številne različne tretmaje, od klasičnih in tradicionalnih masaž do raznih masažnih terapij. Od vseh storitev lahko pričakujemo nekatere podobne učinke, a tudi nekatere razlike, ki jih je pametno vedeti že pred začetkom tretmaja. Predvsem se moramo odločiti, ali bi raje koristili enkratni tretma, ali pa želimo opraviti dlje časa trajajočo masažno terapijo.

Izbira je seveda odvisna od tega, kakšne cilje smo si zadali pri obisku masažnega salona. Če gre le za hitro sprostitev po napornem delovnem dnevu, je klasična masaža izvrstna opcija. Pravzaprav se lahko odločimo za kakšne kratke tretmaje, ki že v pol ure ponudijo zelo prijetno izkušnjo in učinkovito fizično in psihično sprostitev. To so različne masaže v klasičnih tehnikah, pa tudi nekatere tajske in druge masaže, ki se lahko hitro opravijo za odpravljanje posledic stresa. Klasična masaža je prav zato tudi ena izmed najbolj priljubljenih izbir v masažnih salonih.

Med masažnimi terapijami je prav tako kar nekaj izbire. Posebej priljubljena je Bownova terapija, seveda pa ne smemo pozabiti na refleksoterapijo, ki vključuje refleksno masažo stopal oziroma dlani. Tako Bownova terapija kot refleksoterapija se običajno izvajata dlje časa, prav v tem pa je opazna razlika v primerjavi s klasičnimi masažnimi tretmaji. Že en sam tretma je običajno daljši, traja vsaj 45 ali 60 minut. Terapije pa vedno vključujejo več tretmajev, ki se razporedijo preko daljšega časovnega obdobja. Bownova terapija na primer traja okoli pet tednov, v to pa so vključeni tedenski tretmaji. Podobno velja za refleksoterapijo. Se pa masažne terapije v vsakem primeru oblikujejo glede na želje in potrebe v konkretni situaciji.

V končni fazi se razlikujejo predvsem cilji in rezultati masaž. Za sprostitev je klasična masaža najboljša izbira, za odpravljanje kakšnih večjih težav pa pride bolj v poštev Bownova terapija ali kakšna druga masažna terapija.