Kako se arganovo olje uporablja v kozmetiki? Nov24

Tags

Related Posts

Share This

Kako se arganovo olje uporablja v kozmetiki?

Če bi vsi ljudje vedeli, za katere namene vse se arganovo olje uporablja, potem bi bila že skoraj bojazen, da bi ga zmanjkalo. Zakaj? Zato, ker uspeva argan le v Maroku in če bi se potrebe bistveno povečale, bi moralo ta drevesa začeti gojiti še kje drugje, ampak vsi pa vemo, da se potem kaj hitro vmeša še kakšno tehnologijo, ki spremeni to in ono, da drevo lahko raste tudi v drugem okolju in kaj hitro bi se tudi učinkovitost zmanjšala. Zato je po eni strani dobro, po drugi strani pa zelo slabo, da ljudje točno ne vedo, za kaj vse se arganovo olje uporablja. Če samo na hitro pogledate na spletno stran podjetja Malinca, potem vidite, da arganovo olje dejansko opravi s številnimi težavami, ki jih imamo ljudje.

Veste kako lahko arganovo olje pomaga pri suhih in lomljivih laseh in kako se ga uporablja?

Torej, če najprej pogledamo, kako Malinca priporoča, da se arganovo olje uporablja v primeru suhih in lomljivih laseh, potem vidimo, da je uporaba nadvse enostavna. Enostavno ga nanesete na lase in pustite vsaj 30 min, lahko pa tudi čez celo noč in ga potem sperete z res blagim šamponom, da slučajno ta ne bi uničil vsega, kar je naredilo arganovo olje.

Seveda pa se arganovo olje uporablja tudi za druge probleme. Tako na primer za lomljive nohte priporočajo, da se ga v enakem razmerju zmeša z limoninim sokom in se v to mešanico potopi nohte za 15 min. Tudi suhe in razpokane ustnice vam bodo hvaležne, uporaba pa je še najbolj enostavna, samo namažite jih s tem oljem. Potem za trdo kožo na nogah arganovo olje tudi pomaga, saj se hitro vpija v kožo in jo s tem mehča. Če pa imate težave z aknami luskavico ali kako drugače problematično kožo, pa vam bo arganovo olje tudi pomagalo.

Uporaba je torej vsesplošna, zato le poglejte, kaj vse vam nudi.