Kako poteka tlakovanje dvorišč in na kaj moramo paziti? Nov29

Tags

Related Posts

Share This

Kako poteka tlakovanje dvorišč in na kaj moramo paziti?

Za vse, ki se odločate za tlakovanje dvorišč okrog svoje hiše, se zagotovo sprašujete, kako pravzaprav poteka tako delo. No, srečneži kot ste, ste se znašli pri prebiranju članka, ki bo pojasnil, kakšen je za tlakovanje dvorišč postopek, da boste vedeli, kaj pričakovati. Vedeti je namreč treba, da je tlakovanje dvorišč precej velik poseg in da bo zanj treba nameniti kar nekaj časa in seveda denarja, saj ravno tako kot je to treba narediti za hišo, ko se gradi, je tudi za tlakovanje dvorišč pomembno, da se izvede sicer v najkrajšem času, a še vedno natančno do vsake mere. V nasprotnem primeru bo naše novo dvorišče obsojeno na propad, mi pa bomo ob živce in denar. Zato pa si bomo v nadaljevanju pogledali celoten potek, ki je potreben za kakovostno tlakovanje dvorišč okoli naše hiše.

Postopek za tlakovanje dvorišč, ki se ga držijo vsi boljši gradbeniki, ki vedo, kaj delajo

Kot smo že rekli, si bomo v tem delu tega članka pogledali, kako poteka vrhunska izvedba za tlakovanje dvorišč kot tudi na kaj moramo biti pozorni, ko najamemo delavce za izvedbo takega dela. Na tem mestu pa moramo povedati tudi, da se tega dela ne poslužujte sami, saj gre za precejšen zalogaj in če niste ravno gradbenik z vsaj manjšo ekipo, si boste po vsej verjetnosti naredili več škode kot pa koristi. Vseeno pa vam bomo tu podali potek, ki mu mora najeto podjetje slediti.

Kot prvo, bo potrebno precej globoko kopanje – vsaj 40 cm na mestu, kjer želimo imeti tlakovce, saj s tem zagotovimo, da kasneje ne bo prišlo do kakšnih težav, ko bodo tlakovci položeni.

Nato se strokovnjaki osredotočijo na nosilni sloj. Naklon le-te mora biti ravno pravšnji, da bo voda lahko odtekala.

Naslednji korak, ki ga morajo delavci narediti, je, da se pripravi sloj nasutega gramoza. Ta sloj bo visok nekaj centimetrov in povaljan, da bo pripravljen na primerno nosilnost.

Zdaj pa seveda nastopi tlakovanje dvorišč in ko se le to zaključi, bo sledilo fugiranje, ki zagotovi, da se tlakovci ne bodo premikali.

To pa se še dodatno naredi z vibriranjem, ki tlakovcem zagotovi popolno stabilnost.