Kako bo moja zaposlitev prispevala k boljšemu podjetju? Okt18

Tags

Related Posts

Share This

Kako bo moja zaposlitev prispevala k boljšemu podjetju?

Če se to sprašujete že dlje časa in vas zanima, kako podjetju resnično pomagati z svojim znanjem in idejami, potem je čas da slednjega tudi najdete. Vsako podjetje in vsako delo nista primerna za vsakega posameznika – morda ste zmožni prodajati slaščice ali čistiti sobe apartmajev, a če so vaše ambicije višje, dela zagotovo ne boste opravljali tako dobro, kot bi ga, če bi počeli to kar si želite in v čemer ste resnično dobri.

Je moja zaposlitev odvisna tudi od podjetja samega? Seveda, če delodajalec namreč išče ljudi z drugačno izobrazbo ali izkušnjami kot jih imate sami, tam zagotovo ne boste uspeli najti dela. Pred iskanjem zaposlitve pa tudi ne pozabite na to, da podjetje kjer želite delati raziščete. Velikega pomena je torej dejstvo, s kom imate dejansko opravka, lahko pa s tem tudi ugotovite, če podjetje resnično počne to v čemer uživate. Tako se lahko vprašate; ali bo moja zaposlitev pomagala delodajalcu doseči boljše rezultate v podjetju? Ugotovite lahko seveda samo dvoje; da ali ne. Je pa pomembno, da kljub manj zanimivim podatkom ohranite pozitivno plat, saj je lahko realnost veliko boljša od tega kar ste na neki spletni strani prebrali. Če ste se torej o podjetju dobro podučili in menite, da ste pripravljeni na razgovor, s tem zagotovo ne odlašajte. Več boste razmišljali in premlevali vašo odločitev, manj boste imeli možnosti za zaposlitev. V tem času vas bo morda že nekdo prehitel, tega pa zagotovo ne želite.

Čeprav sta strah in trema v majhnih količinah dobra za razgovore, ne dovolite da vas premagata – verjemite vase in v svoje sposobnosti in zagotovo boste tako veliko lažje našli službo v kateri boste uživali in tako svoje delo opravljali veliko bolj učinkovito od večine ostalih delavcev.