Elektronsko beleženje delovnega časa tudi za manjše firme? Feb07

Tags

Related Posts

Share This

Elektronsko beleženje delovnega časa tudi za manjše firme?

Majhnih podjetij, ki so na trgu najbolj fleksibilna, ki lahko skočijo za vsak posel in se prilagajajo tudi nišnim potrebam, je pri nas ogromno. Gre za podjetja, v katerih je zaposlenih manj kot 10 ljudi in ki tudi nimajo tako neprilagodljivih pravil kar se tiče delovnega časa. Se pravi lahko zaposleni dela en dan 10 ur, naslednji dan na primer 6 ur in podobno, da se na koncu izide za število delovnih ur meseca ali pa to število tudi odstopa. Dokler so zaposleni nekje 4 ali največ nekje 7 oseb, gre res da vse enostavno tudi na roke, z vsakim dodatnim zaposlenim pa se beleženje delovnega časa precej zakomplicira ali pa se zaposlenim jemljejo pravice do fleksibilnosti zaradi enostavnejšega vodenja plač. Ravno zaradi tega pridemo na koncu do zaključka, da je beleženje delovnega časa Špica ponudnika smiselno tudi za majhna podjetja, saj je najslabše, kar lahko naredite za zaposlene, prav krčenje njihovih pravic.

Zakaj je beleženje delovnega časa Špica najboljše?

Gre pravzaprav za vodilno podjetje na področju Slovenije in balkanskih držav na tem področju, saj njihova storitev ni namenjena le beleženju delovnega časa, temveč nuditi celotno storitev, ki je integrirana tudi z obračunavanjem plač in vseh ostalih dodatkov na plačo, kar pomeni, da ne potrebujete več ene osebe v podjetju, ki bi ves čas vodila vse evidence glede delovnih ur, potnih nalogov, dopustov, bolniških odsotnosti in podobnega. To podjetje ne nudi torej le ene storitve, temveč vse v enem, kar je tista glavna prednost, ki to podjetje razlikuje od ostalih.

Kdaj se torej odločiti za beleženje delovnega časa v oblaku?

Pravzaprav je najbolje, da se za beleženje delovnega časa v oblaku odločite kar čim prej. Prej, kot boste uvedli tak sistem, prej se ga boste navadili in prej se vam bodo poznali prihranki. Ne nazadnje pa tudi beleženje delovnega časa v oblaku ni drago nekaj evrov na osebo na mesec, kar je zagotovo večji prihranek kot pa vse voditi na roke in zapravljati ure, namesto da bi vsak zaposleni, še posebej v majhnih podjetjih, ustvarjal dodano vrednost.