Aloe vera z mesnatimi zdravilnimi listi Mar18

Tags

Related Posts

Share This

Aloe vera z mesnatimi zdravilnimi listi

Aloe vera je stepska rastlina sočnica z mesnatimi listi. Rastlino so uporabljali že stari Egipčani v losjonu za telo, da je bila koža svilnato mehka in voljna. Rimljani pa so odkrili, da aloe vera skupaj z drugimi sestavinami koristi prebavi in olajša zaprtje. Omenjena rastlina ni dobra le za prebavo, ampak nadvse koristna aloe vera izboljša tudi človekovo počutje. Ta izjemna rastlina se je razširila po vsem svetu, ko so ljudstva odkrivala njene koristne lastnosti. Še danes zelo priljubljena je aloe vera Hiša zdravja ponudnika, z alojo pa je lahko med drugim obogaten tudi gel.

Aloe vera za prvo pomoč pri ranah

Posebej za prvo pomoč in rane je blagodejna aloe vera Hiša zdravja ponudnika, ki jo prodaja v gelu. Gel se lahko nanese na manjše ranice. Kakovostna in vsestransko koristna aloe vera kožo navlaži, jo neguje, zaščiti in pomaga pri njeni obnovi. Potem tudi pomiri razdraženo kožo, vsebujejo pa geli še druge snovi, ki pozitivno učinkujejo na kožo, poleg morebitnih zelišč še vitamine in minerale. Pri nakupu primernega gela je pomembno upoštevati pH, še posebej ko ima oseba občutljivo kožo. Po novem je na embalažah najti informacije o tem, kako je glavna sestavina pridobljena, tako da so uporabniki lahko bolj samozavestni pri uporabi.

Aloe vera da gel s hladnim stiskanjem

Najbolje je, če je glavna sestavina pridobljena s hladnim stiskanjem, saj le tako ohrani vse svoje koristne značilnosti. Najbolj je aloe vera znana po tem, da je izjemno vlažilna za kožo, zato je pogosto sestavni del losjona za telo ali vlažilne kreme za kožo na obrazu. Zaradi svojih vlažilnih lastnosti je najbolj primerna za kožo, ki je suha, razpokana ali zelo izsušena, pomaga pa tudi pri tem, da se ohrani mladosten videz kože, to je koža z manj gubicami., kar bi vsaka ženska in tudi vedno več moških z veseljem uporabilo za ohranjanje mladostnega in svežega videza čim dlje.