Previjalne mize naj bodo čim bolj oblazinjene Nov16

Tags

Related Posts

Share This

Previjalne mize naj bodo čim bolj oblazinjene

Previjalna miza je potrebna je previjanje otroka in jo vsebuje vsaka otroška soba.

Pri previjalni mizi je najpomembneje, da je funkcionalna in da ima mamica na njej vse kar potrebuje pri previjanju svojega otroka. Pripomočkov je vselej veliko, a vsi ti pripomočki se ne nahajajo na mizi, saj obstaja velika verjetnost, da bo otrok kakšen pripomoček vsel in ga sam uporabil, kar pa nikakor ne želimo.

Zato je smiselno, da se na robovih previjalne mize nahajajo posodice v katerih so palčke, gazice, robčki za brisanje otroške ritke, kremice, dodatne pleničke, voda in podobno. Nikoli ne smete imeti stvari na sami mizi, v kolikor ne želite, da otrok karkoli polije, razlije ali poškoduje. V času previjanja lahko sicer otroka zaposlite s kakšno izmed stvari, kar pomeni, da mu lahko daste plenico, da se z njo igra, lahko mu daste krpico ali karkoli podobnega.

Previjalne mize so narejene tako, da so čim bolj priročne in da lahko mamica na njih spravi čim več različnih izdelkov, na voljo so takšne s predali in takšne, ki imajo poličke. Starši so tisti, ki se bodo odločili, katera je tista verzija, ki jim bolj odgovarja. Predali so sicer nekoliko bolj uporabni, saj lahko stvari lepo zložite in zaprete, pri tem pa ne tvegate, da se bodo pleničke in pripomočki naprašili. Zavedati se moramo, da nihče izmed nas nima sterilnega stanovanja in da je prah prisoten prav povsod.

Previjalna miza je sestavljena tudi iz previjalne blazine, to je mejhka blazina, ki je na zgornji strani oziroma ploskvi in je namenja temu, da otorka položimo na meko blazino in da lahko brez težav opravimo previjanje. Nikakor si ne morem predstavljati, kako neki bi zgledalo, če bi otroka previjali samo na deski. A v kolikor drugega ne bi imeli, bi bilo tudi takšno previjanje sprejemljivo. A dandanes vsi proizvajalci, kakor tudi starši strmijo k temu, da imajo otroci na voljo čim mahkejše in prijetnejše izdelke ter pripomočke. S tem obstaja tudi vedno manj možnosti, da se lahko poškodujejo. Je pa res, da so nekateri prepričani, da se s tem otroke preveč zavija v vato in da niso ničesar hudega navajeni.

Previjalna miza se nahaja v otroški sobi, najbolje je, če jo namestite kje v bližini otroške postelje, da lahko previjanje opravite tudi po noči. Seveda je nekoliko drugače, če otrok spi pri vas, potem pogosto starši ne gredo v otroško sobo, vendar previjejo otroka kar v njihovi spalnici. So pa tudi takšni, ki so mnenja, da naj bi otroka previjali v kopalnici, saj po previjanju ostane v sobi neprijeten vonj in nikakor ni prijetno, da bi otrok v tem spal, doprtje okna pa je predvsem pozimi neprimerno in tvegano. Kamorkoli boste postavili previjalno mizo, pomembno je, da imate na voljo dovolj prostora, da boste lahko v njo spravili vse potrebne pripomočke in tudi posodo za uporabljene plenice, ki se prav tako nahaja v sami bližini mize. V njo se odlagajo plenice, katere smo zamenjali in so že uporabljene. Plenice se zavijejo in posoda prepreči smrad.

Previjalne mize naj bodo čim bolj oblazinjene, da preprečijo morebitne poškodbe.